Domaine de la Belle Epine

Bienvenue chez nous!

Omgeving

 

 

De B&B 'Domaine de la Belle Epine' ligt in het gehucht La Poterie Mathieu dat deel uit maakt van Lieurey in het departement van de l'Eure (departement 27) in la Haute-Normandie. De B&B  is centraal gelegen voor uitstapjes en bezienswaardigheden. Alle genoemde afstanden hieronder zijn vanaf onze B&B, tenzij anders is aangegeven.

 

Op slechts een kwartiertje afstand in noordelijke richting ligt het pittoreske Pont Audemer (12 km) waar de rivier de Risle zich door het oude stadscentrum slingert. Zodoende staat de stad ook bekend als 'La Venise normande', het Venetie van Normandie. In het hart van Pont Audemer, op een terrasje van een van de cafés pal tegenover de oude kerk, kunt u een heerlijk kopje koffie drinken. Verder kunt u op 'Pont au Golf' over maar liefst 17 hectare een balletje slaan in de prachtige vallei van de Risle. Ook biedt de Risle u de mogelijkheid tot kanoen. Mountainbiken kan bij voorkeur in het bosrijke Saint Georges du Vièvre (12 km), in zuidelijke richting van La Poterie Mathieu. Niet ver van Saint Georges du Vièvre ligt de bijzondere mooie abdij van Le Bec-Hellouin.

 

 

In westelijke richting rijdt u naar de gezellige kustplaats Trouville-sur-Mer (40 km), waar u voortreffelijk kunt tafelenof gewoon flaneren over de boulevard. En, als u dan toch in Trouville bent, neem dan beslist ook even een kijkje in het mondaine Deauville waar de gefortuneerde Parijzenaars graag hun weekenden doorbrengen.

 

In iets meer dan een half uur bereikt u andere zeer knusse kustplaats namelijk Honfleur (40km). Hier is het zeer goed toeven rondom de oude haven...Ook leuk zijn kustplaatsen zoals Cabourg en Houlgate (40 km).

 

Verder zullen plaatsen of steden zoals Cormeilles (25km) en Bernay (22km) u een verrassende indruk geven van de sfeer van vroeger. In het gezellige Cormeilles treft u onder andere antiquairs, diverse goede restaurantjes, vakwerkhuizen en een Calvadosdistilleerderij aan. Deze ciderbrandewijn moet u zeker eens proeven. In Bernay heeft Edith Piaf (1915-1963) een gedeelte van haar kindertijd in een 'maison close' doorgebracht.

 

In zuidelijke richting bevindt zich le Pays-d'Auge met haar glooiend landschap en fruitgaarden. In het voorjaar rond de bloesemtijd is deze streek op zijn mooist. Een echte aanrader! U kunt dit bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan de kathedraal van Sainte Thérèrese in Lisieux (30km). Lisieux is gelegen in de Calvados (departement 14).

  

De invasiestranden zijn in iets meer dan een uur goed te bereiken.

 

Ook op circa een uur afstand ligt Rouen, de stad met haar eeuwenoude centrum. In datzelfde departement, richting kust zult u versteld staan van de prachtige krijtrotsen van Etretat! Deze plaatsen bevinden zich in departement 76.

 

De diavoorstelling is slechts als suggestie voor mogelijke bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.